“Zet de kleur indigo maar even wat zachter”, was de boodschap  van kleurencoach Anne-Lies een half jaar geleden.  Indigo is namelijk onder ander de kleur van het denken  en als  je er in doorslaat, wordt het de kleur van controle. En controle is niet iets wat van pas komt als je graag je creativiteit meer tot uiting wilt brengen. Dus liet ik met enige pijn in mijn hart indigo een beetje varen en ging ik op reis naar Bali met turkoois, kleur van creatieve expressie.

En wat heeft turkoois me veel gebracht. Ze gaf me de liefde voor het schrijven weer terug, meer vertrouwen in mijn intuïtie en die ook te volgen en ze gaf me ook veel helderheid over vervolgstappen richting mijn missie. Ook zag ik duidelijker wat belangrijk voor me is in het leven: familie, schrijven, kleuren, Bali , persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. En ook dat het urgent is om die dingen nog meer ruimte te geven. Maar hoe dan precies? Bij voorkeur door in een keer het roer om te gooien.  Of misschien toch niet?

Indigo spijkerjurk

 Eerst maar de draad weer oppakken in Nederland, dacht ik. Wennen aan de regelmaat en de structuur hier is ook altijd weer een hele klus voor me, dus daarvoor moet ik alle zeilen bijzetten. Gelukkig kwam ik in het sociale leven in een warm bad, want in het werkende leven voelde het eerder als een koude douche. Na zo’n warme bad met een vriendin fietste ik voor een boodschap de stad in en ineens popte het beeld van een indigo blauwe spijkerjurk in mijn hoofd op.

Tussenstop

Wat krijgen we nou, dacht ik, daar hebben we indigo weer. Ik kon niet anders dan maar een tussenstop te maken bij de winkel waar ik altijd slaag voor alles wat van spijkerstof is gemaakt en daar hing die indigo blauwe spijkerjurk. Mijn naamkaartje hing er nog net niet aan. Op slag verliefd op deze jurk, hoefde ik niet al te lang na te denken, voordat ik naar de kassa liep om af te rekenen.  Indigo had nu wel lang genoeg zachter gestaan , dus nu was het tijd om deze oude vriend weer de ruimte te geven.

Leiderschap

Hoewel het me niet lekker zat dat indigo als een donderslag bij heldere hemel weer terugkwam in mijn leven, gaf ik er toch maar gehoor aan. Vorige week, tijdens de laatste module van de opleiding tot kleurcoach, snapte ik ineens waarom. Indigo is namelijk niet alleen de kleur van controle, maar ook de kleur van leiderschap en plotselinge inzichten. Dat is precies wat ik nodig heb om volgende stappen te maken om de dingen die ik belangrijk vind meer ruimte te geven en te bepalen wat een volgende stap wordt richting mijn missie.

Ervaar wat kleur voor jou kan betekenen

Ik ga ervan uit dat indigo me de komende tijd meer duidelijkheid gaat geven over wat die volgende stap dan wordt. Wil je ook ervaren wat kleur voor jou kan betekenen? Stuur me dan een bericht of maak gelijk een afspraak.

Photo by Adelin Preda on Unsplash