Spontaan besloot ik met een vriendin mee te gaan naar het Happinez festival. Een festival georganiseerd door het gelijknamige blad dat ik al sinds de eerste uitgave regelmatig lees. De laatste jaren koop ik het vooral voor de mooie foto’s, want de meeste artikelen hebben over het algemeen voor mij niet meer genoeg diepgang. Wat ging ik dan eigenlijk op dat festival doen?, vroeg ik me onderweg in de trein af. Ik besloot er maar op te vertrouwen dat mijn bezoek niet voor niets zou zijn en me vast wat moois ging brengen.

De dag begon al goed met een lezing van Angelique Heijligers over de waarde van een ochtendritueel: Morning Medicine. Nou heb ik op zich wel een vast ritueel, maar ik was wel op zoek naar wat inspiratie en die kreeg ik daar. Afgelopen week heb ik al gelijk wat dingen toegepast. Zo doe ik mijn wekkerradio weer uit nadat die om 6.30 uur is afgegaan. Vervolgens maak ik mijn bed op om de nacht af te sluiten en de dag te beginnen en zet ik water op voor mijn glas water met citroen. Nadat ik een glas heb gedronken, mediteer ik 5-10 minuten. Daarna doe ik 4 zonnegroeten en tot slot schrijf ik twee pagina’s wat er in me opkomt. Als ik dat allemaal heb gedaan is het tijd om te ontbijten, douchen, tandenpoetsen en me klaar te maken om naar Rijswijk te fietsen. Inmiddels is het dan 8.30 uur. Het voelt goed om de dag zo te beginnen en het geeft me letterlijk ‘zin’.

Parfums op maat

Later op de dag namen we een kijkje in de zogenaamde Healing garden. Hier was een soort proeverij te vinden van allerlei healing modaliteiten, waaronder Reiki en een holistische kapper. Mijn oog viel op de stand van ‘6th sense perfume lab‘ vanwege alle parfumflesjes die gevuld waren met edelstenen. 6th sense perfume lab stelt parfums op maat samen, die je kunnen ondersteunen in je proces van persoonlijke ontwikkeling. Nadat ik naar de prijzen had geïnformeerd, vond ik het aanvankelijk te duur.

Interessant proces

Toen ik had gevoeld wat de geur en de energie teweeg brachten bij mijn vriendin, wilde ik er toch meer over weten en besloot ik me een geur te laten aanmeten. Dat werd een heel interessant proces. Bij elke chakra hoort een bepaald parfum waarin de bijbehorende edelstenen en geuren zijn verwerkt. De geuren werden een voor een onder mijn stoel gezet door eigenaresse Carien. Bij elke geur had ik een andere beleving. Van de ene geur raakte ik volledig uit balans en de andere geur gaf bijvoorbeeld heel veel ruimte om te ademen en te groeien.

Groen en oranje

Uiteindelijk sprongen er twee geuren uit, waarbij ik het beste gevoel had. Ik wist al dat dat de geuren waren die bij het vierde en tweede chakra horen, omdat ik de kleuren groen en oranje had ‘gezien’ toen de geuren onder mijn stoel stonden. Terwijl ik daar zat met gesloten ogen had ik me als een boom gevoeld met een vol groen bladerdak met daardoorheen een zweem van oranje rondom mijn schouders en hoofd. Het gaf me een gevoel van ruimte en positiviteit. En dat was nog voordat ik de geur had geroken! De geur is een heerlijke blend van mandarijn, papaya, musk, vanille, jasmijn en gardenia vermengd met de edelstenen aventurijn, carneool en oranje calciet. Na het opbrengen van de geur voelde ik me gelijk al opener en positiever. Dat belooft wat!

Prikkeling van de zintuigen

Na dit geurexperiment was het tijd om de dag af te sluiten met een sound healing van Spirit Connection. De muzikanten speelden op diverse instrumenten, van kleine tinkelende belletjes tot immens grote gongs. De klanken maakten ons helemaal los van onze gedachten en raakten diep in ons lichaam en ziel. Het was letterlijk en figuurlijk een reis naar oorden die niet te beschrijven zijn, bijna buitenaards. Ik kon me geen betere manier voorstellen om deze Happinez dag af te sluiten. Een intense prikkeling van de zintuigen door geur, kleur en geluid was de reden waarom ik naar dit festival moest komen.