Meer over groen

Wanneer groen dragen

 • Als je wilt dat mensen zich bij je op hun gemak voelen, draag dan zachte of donkere groentinten.
 • Als je in de verkoop werkt, draag dan limoengroen (als accentkleur), omdat het barst van de energie.

Wanneer liever geen groen

 • Als je wilt voorkomen dat mensen in je omgeving geïrriteerd raken, vermijd dan limoengroen.
 • Als je kinderen om je heen hebt die zich moeten concentreren, draag dan geen limoengroen.

Groen in voeding

 • Herstellend
 • Verfrissend
 • Verlicht spanning

Groen in huis

 • Slaapkamer
 • Werk- en studeerkamer
 • Woonkamer
 • Helpt het systeem versterken en verjongen.

Groene edelstenen

Mosagaat
Werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke staat van evenwicht en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde.

Groene apofyliet
Brengt in balans en werkt bevrijdend. Het helpt je om je ware ik te ontdekken en om deze ook naar buiten te laten komen. De steen werkt kalmerend en geeft innerlijke rust en een tevreden gevoel. Hierdoor vermindert het angst, stress, zorgen, onzekerheid en vermindert druk, blokkades en ongezonde gedrag- en denkpatronen. Apofylliet is ook een hele spirituele steen. Het helpt bij de geleiding van energieën en kan daarom heel goed worden gebruikt bij Reiki en andere healing sessies. Mediteren met deze steen geeft spirituele inzichten en kennis. Het werkt aardend bij astraal reizen.

Groene calciet
Activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Naast de algemene eigenschappen van calciet maakt groene calciet flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de emotionele balans en maakt positief en optimistisch.

Amazoniet
Brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen, omdat het verstand en intuïtie in balans brengt.